onsdag 25. januar 2012

Tilbakeblikk 2011


Hei og hopp alle sammen!

Jeg har ikke vært aktiv på bloggfronten på lenge, men det er ikke det samme som at jeg ikke er en aktiv snuppelure!

Tenkte jeg skulle skrive en oppsummering av 2011, siden vi nå er i gang med 2012. 2011 startet litt bratt, synes jeg. Jeg hadde så vond rygg, og så vonde albuer, så både muttern og jeg lurte på hvordan fremtiden skulle bli. Jeg var hos en snill dame på Veterinærhøgskolen som fant ut at jeg har forkalkninger i ryggen og blomkål i albuene. Dr Dyregod mente at utviklingen startet helt i begynnelsen av livet mitt, da var det mye stress rundt meg, og jeg gjorde mye rart som trolig er årsaken. Dr Dyregod sa at det ikke er noe å gjøre med skadene mine, og jeg ble skikkelig lei meg. Jeg sjanglet ut etter undersøkelsen - og vips - der ute var det masse deilig snø som muttern og jeg koste oss i.

Siden muttern aldri gir opp å meg i godt humør - ja, og omvendt for den saks skyld - så lovte hun å ta meg med til mirakelmannen som har fiksa på Chvias. Chivas hadde epilepsi, men han har ikke vært syk på 7 år, så det må være en flink kar som gjorde han frisk. Vi dro til mirakelmannen med nålene, og der fikk jeg gull-akupunktur. Gullet sitter i kroppen min hele tiden, så nå er jeg gulljente på ordentlig! Hjelper gjør det også. Jeg kan ikke løpe og ta i alt jeg orker, for da får jeg vondt i ryggen, men jeg har det jo bra likevel. Skiturer får folkene mine ta uten meg, vi går jo flere turer hver dag og koser oss masse ute.

Jeg liker å lære nye ting, bare det ikke blir så mange repetisjoner og bare det ikke er de samme godbitene som kommer i skåla når vi trener. Vi begynte på rallylydighetskurs en gang i april, tror jeg. Det var gøy, altså! Og vi har blitt sååå flinke! Men vi er ikke så glade i konkurranser, så vi holder oss til å trene på mange ulike steder med ulike forstyrrelser. Jeg er særlig blitt god til "sitt foran" - og jeg kan både høyre og venstre inn. Og for ikke å snakke om de derre vinklene! 90 grader høyre/venstre, 270 grader....180 grader og helt om. Kult! Vi skal visst på videregåendekurs til våren, da blir det visstnok nye øvelser!

Jeg strever littegrann med å gå leeeenge med kontakt, jeg får det jo til hvis jeg vil, men jeg vil i grunnen ikke alltid. Vi må jo ha litt å jobbe mot i tillegg til at det er mye mer spennende å følge med på alt som skjer rundt oss enn å gå med nesa i sky.

Både Chivas Søtepøt og jeg har gått en del spor i løpet av året. Blodspor er skikkelig lett, altså. Nesa mi funker superbra. Chivas er flinkere enn meg til å gå spor, men han er litt mer ryddig i hodet enn meg. Han gjør unna en og en oppgave, han, mens jeg tar inn alle de kule luktene underveis i tillegg til blodet.

I sommer lærte jeg meg å svømme! Helt på egenhånd! Det var supersupermoro!

Og en høstdag møtte vi en rev! Muttern var redd for at vi skulle stikke etter den, men jeg har jo lukta den rundt i området her hjemme i evigheter, så det var ingen overraskelse da vi virkelig så den. Den var omtent på størrelse med meg, men den hadde brun, lurvete pels og så skikkelig barsk ut.

Utpå høsten møtte jeg enda en dame som skjønte seg på meg, altså. Hun skulle lære muttern til å gå ordentlig med meg gjennom alle disse folka i nabolaget som er så hyggelige. Jeg er jo alltid glad og hopper gladelig opp på alt og alle, så nå skulle denne damen lære oss å oppføre oss litt bedre. Det gikk fort, kan du tro! Nå kan jeg gå forbi nesten alle - ikke er jeg redd for folkemengder, ikke er jeg redd for syklister og rulleskøytister som farer forbi, og alle de koselige menneskene som kommer hit, klarer jeg å sjarmere som bare det! 2011 startet bratt, men flatet ut og ble et veldig koselig år. Jeg er ultrasosial med alle. Når vi har gjester, vandrer jeg fra fang til fang, og de som kommer hit og skal reparere ting faller pladask for meg. Ole Brumm har fått gjennomgå i år, han er lekebamsen min som er like stor som meg. Noen av dere har kanskje sett filmen der jeg viser hvor gode lekekopiser vi er.
2012 har startet fint!
Jeg har det bra og bare gleder meg til kurs og aktiviteter, fjellturer og masse besøk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar